Hove Square Mixed-use High-rise Regeneration, Hove

Project Description The brief was to provide a viable landmark and transformational regeneration project of strategic value that reflects the modern, forward looking en-ergy of the City and its focus on top quality media, arts and leisure to create a new exciting district to Hove adjacent to the Station.

The principal uses for this 6 acre site are resi-dential – 400 units – and employment with over 10,000m2 of varied accommodation. At the heart of the development are both a new Swim-ming and Fitness Centre and a 7 screen multiplex cinema that play a fundamental role in attracting

visitors to this part of the City, and in particular create a new economic and cultural node. A central feature of the proposal is to create a thriving business community with the appro-priate infrastructure that creates a centre of excellence in the digital and creative industries sector, in an environment where companies and individuals can operate with collective energy and synergy.

The proposal is designed around a pedestrian spine, opening out into three public squares, providing mod-ern restaurants and cafes along its route, with outside seating to add to the vitality and vibrancy of the area. Below, and in using the change of level across the site, it has been possible to create “under croft” parking at grade at viable cost and minimal visual impact.

Role and Responsibilities Senior associate responsible for design of all residential towers (four in total, down from five; ranging from c30-stories to c12-stories) and majority of low level / podium residential elements totalling c400 units. Also designed an art gallery and exhibition space based on an earlier brief, subsequently removed and replaced by offices.

20130621-142355.jpg

20130621-142317.jpg

20130621-142346.jpg

20130621-142243.jpg

20130621-142309.jpg

20130621-142211.jpg

Advertisements